Little Venice Apartment 25 photos
This 75sq.m apartment was converted from the un-modernised part first floor of an 1850’s built Grade 2 Listed white stuccoed four storey mid–Victorian villa by the Regents canal in Little Venice. Structural works were carried out allowing removal of walls to produce a large open plan sitting room with a kitchen at one end and access to a balcony at the other end. A new steel frame was inserted within the ceiling/floor void above into order to raise the finished ceiling height to 3250mm high in the new sitting room area. The result is a larger open plan sitting room with a kitchen at one end and access to a balcony at the other end. The rest of the new accommodation amounts to two bedrooms and a bathroom. The kitchen becomes the focal point in the sitting room and is designed as a strong visual element. While the overall design has very clean streamlined lines, the use of colour allows it to become an integrated part of the room as well as an actual installation/piece of art in the same way as hanging a painting or mobile on a wall. The colours were selected to compliment the ‘Blow Up’ screen print owned by the client. The idea is that the kitchen does not look like a kitchen.

By continuing to browse this site, I agree Jonathan Clark Architects and the Houzz group may use cookies and similar technologies to improve their respective products and services, serve me relevant content and to personalise my experience. Learn more about the Jonathan Clark Architects's Privacy Policy and Houzz's Privacy Policy.